Zpráva z akce – závěrečný turnaj ČP STV 2023

pořádaného SK Moravia Brno dne 28. 10. 2023.

 

Sportovní klub Moravia Brno se již po jedenadvacáté ujal pořádáním závěrečného kola Českého poháru ve stolním tenisu vozíčkářů. Letos se mimo našeho závěrečného turnaje konaly v Hodoníně, Chebu, Plzni, Pardubicích, Jilemnici, Praze, Ostravě a znovu v Hodoníně.

CP STV 2023 Brno sk. A 1. Boris Travnicek 2. Vratislav Holik 3

Letošní účast na turnaji byla o něco nižší, než jsme chtěli. Toto bylo tím, že 28. byl státní svátek a děti měli podzimní prázdniny, souběžně se konal i turnaj velkého tenisu. Tím se 4 hráči omlouvali z tohoto důvodu. Na turnaj se přihlásilo 48 hráčů, z toho dva zahraniční účastníci ze Slovenska. Ze zdravotních, nebo rodinných důvodů se nemohli zúčastnit 4 hráči. Slavnostního zahájení se ujal pan Bc. Tomáš Aberl, radní města Brna za sport. Za sponzory jednatel společnosti HA-SOFT ing. Bohumír Handlar. V elitní A skupině se zúčastnilo 14 hráčů. V B skupině tvořenou výkonnostními sportovci bojovalo 13 hráčů. V C skupině, která je určená pro začínající hráče a seniorskou kategorii, startovalo 17 účastníků. Poháry a ceny předával ministr zdravotnictví pan profesor Vlastimil Válek, za MM Brna tajemník MM Brna ing. Oliver Pospíšil. V nejvyšší A kategorii zvítězil náš člen Boris Trávníček, na 2. místě skončil Vratislav Holík z SKV Nezlomení Pardubice a na 3. místě skončil Ján Riapoš reprezentant Slovenska.

V B kategorii zvítězil Martin Garba z SKV Ostrava, 2. skončil Vojtěch Procházka z našeho SK Moravia Brno, na 3. místě Jakub Lenz z SKST Liberec.

CP STV 2023 Brno sk. B 1. Garba Martin 2. Prochazka Vojtech 3

V C kategorii zvítězil Luboš Trčka, z Otrokovic, před Pavlem Novákem a Petrem Herodesem oba z našeho SK Moravia Brno.

CP STV 2023 Brno sk. C 1. Trcka Lubomir 2. Novak Pavel 3

Absolutním vítězem ročníku 2023se stal Boris Trávníček, před Jiřím Žákem oba jsou členy SK Moravia Brno. Třetí místo patří Filipu Nacházelovi z Euro-Club Handicap Jilemnice Mimo 44 hráčů a 13 doprovodů, se do akce zapojilo 24 dětí jako pomocníci se sbíráním míčků a dalších 12 organizátorů. Pokud budeme živí a relativně zdraví chceme uspořádat další, dvaadvacátý ročník 9. 11. 2024.

Za SK Moravia Brno, z.s. Vojtěch Vašíček

předseda SK Moravia Brno, z.s.