Ve dnech 23. 24. července 2021 se ve Sportovním areálu TJ Ostrava sešli nejlepší stolní tenisté na vozíku z celé České republiky. Konal se zde již 27. ročník Mistrovství České republiky jednotlivců a dvoučlenných družstev ve stolním tenise vozíčkářů.

Mistrovství ČR se účastní hráči výhradně na základě výsledků dosažených v roce 2020 v celoroční soutěži Český pohár Open. Ze soutěže Český pohár open se nominovalo 14 účastníků.

V soutěži muži para hrálo deset hráčů a nejlépe si vedl, Petr Svatoš z TJ Sokol Lhůta. Z druhého místa se radoval Jiří Žák z SK Moravia Brno. Třetí místo si odvezl Vratislav Holík z SKV Nezlomeni Pardubice.

V souboji o titul mistra republiky v soutěži muži kvadru se na prvním místě umístil Jiří Suchánek z SKST Liberec, druhé místo vybojoval Martin Zvolánek SK Nové Město nad Metují a třetí místo získal Pavel Fiala z SKV Praha.

V soutěži Open vyhrál Petr Svatoš. Na druhém místě se umístil Jiří Suchánek a na třetím místě se umístil Martin Zvolánek.

V kategorii družstva Open zvítězili Jiří Suchánek a Petr Svatoš, druhé místo získali Karel Zmrzlý a Jiří Žák, třetí místo si odvezli Filip Pavel Fiala a Milan Krejčí.

Poslední kategorie byla čtyřhra Open. Zde zvítězili Jiří Suchánek a Petr Svatoš, druhé místo získali Karel Zmrzlý a Jiří Žák. Na třetím místě skončili Vratislav Holík a Miloš Tesař.

Děkujeme všem hráčům za účast a děkujeme všem sponzorům a nadacím za pravidelnou podporu této akce


Beáta Menztnerová

Předsedkyně Sportovního klubu vozíčkářů Ostrava