brazilie medaile

Turnaj se konal od čtvrtka 1.4. do neděle 4.2 v komplexu paralympijského centra

v Sao Paulu. Systém turnaje byl skupinový, první 2ze skupiny postupovali do druhé fáze, kde už byl systém K.O.

Denisa Macurová měla čtyřčlennou skupinu, kde postupně dokázala porazit všechny soupeřky a poprvé se jí tak podařilo skupinu vyhrát...V semifinále narazila na neoblíbenou soupeřku Ito Maki z Japonska.. Po dvou těsně prohraných setech dokázala vyrovnat na 2:2, ale bohužel v pátém setu nechytla začátek, dotahovala a nakonec prohrála 2:3.

Petr Svatoš bez větších problémů vyhrál skupinu kterou měl taky čtyřčlennou a tím postoupil rovnou do semifinále. V něm se utkal s francouzem Noelem, bohužel slibné vedení 2:0 na sety neudržel a rovněž prohrál 2:3.

David Půlpán nedokázal postoupit ze skupiny, ale nutno říci že rozhodně bez šance nebyl...Výborně začal utkání se španělem Perezem,vedl 2.0 na sety, těsná prohra 2:3 hodně mrzela...David měl také čtyřčlennou skupinu, po „povinném“ vítězství nad brazilcem  Riggiem se utkal o postup se Santosem Carvalhem shodou okolností jeho deblovým partnerem...Těsné prohry v koncovkách setů rozhodli o prohře 0.3 a tím singl pro Davida skončil.

V soutěži deblů a mixu jsme měli rovněž zastoupení...

 

U Denisy byl debl vypsán tzv. Mimo hru – bez vyhlášení, protože byl nízký počet hráček...Se spoluhráčkou Pereirou se jim podařilo porazit lepší dvojici Mio-Ito a o pomyslné vítězství svedly bitvu s hráčkami Ly L – Ly Jing z TPE...Tajpejky byly jistější v koncovkách setů a vyhrály 3.1. Deni tak skončila se spoluhráčkou na 2.místě.

Petr si vedl výborně se spoluhráčem Saito, dokázali skupinu vyhrát a postoupili přímo do semifinále, kde prohrály 0.3.s pozdějšími vítězi španěly Rodrigezem a Lopezem.

V mixu hrála Deni s brazilcem Gomezem a podařilo se jim zvítězit pouze 1x a skončili na 4.místě.

Organizace, ubytování, hala, doprava i samotný turnaj proběhl na vysoké úrovni. Samozřejmě chtěli jsme v případě Petra jít až do finále a vyhrát, protože by Petr získal potřebné body v boji na Paralympiádu...Deni uhrála důležité body a i  ona  nadále drží šanci na svoji první účast na Paralympiádě v Paříži.

Andrea Macurová - trenér