Ve dnech 30. června až 4. července proběhl v Ostravě 15. ročník mezinárodního turnaje Czech Open. Česká výprava byla letos nejpočetnější v historii. Celkem nás reprezentovalo 29 hráčů a hráček v jedenácti kategoriích. Ve čtvrtek se začalo klasicky soutěží jednotlivců, družstva se rozehrála v pátek odpoledne.

Ve třídě SF 2-5 nás reprezentovala Spoměnka Habětínková, které stačilo jediné vítězství v základní tříčlenné skupině, aby celkově skončila na třetím místě. Beáta Mentznerová startovale ve čtyřčlenné skupině, kde bohužel obsadila třetí nepostupovou příčku. Týmová soutěž děvčat letos pro malý zájem nebyla vypsána.

Ve třídě SM 1-2 jsme měli čtyři zástupce. Jiřímu Suchánkovi se podařilo ze skupiny postoupit z prvního místa, Pavlovi Fialovi z druhého a Martin Zvolánek s Milanem Krejčím bohužel nepostoupili.

Ve vyřazovacích bojích prohrál Pavel ve čtvrtfinále se Španělem I. Sastrem a obsadil dělené 5. – 6. místo. Jirka, který byl jako vítěz skupiny nasazen až do druhého kola ztroskotal na Španělovi taktéž a skončil na děleném 3. – 4. místě.

Ve třídě SM 3 jsme měli Petra Svatoše a Vráťu Holíka. Skupina byla pouze pětičlenná, hrálo se každý s každým a zcela ji ovládl Petr. Vráťa skončil bohužel až čtvrtý.

Ve třídě SM 4-5 startovali Miloš Tesař a Jirka Žák. Startovalo osm závodníků ve dvou skupinách. Miloš nepostoupil ze skupiny, zato Jirka šel až do finále, kde ale prohrál s Chilanem Rodriguezem.

V soutěži týmů TM 1-2 se sešlo letos pouze pět dvoučlenných družstev (CZE 1 a 2, SVK, HUN a CHI/ESP), takže se hrálo každý s každým. Náš tým číslo 1 /Suchánek-Zvolánek/ podlehl v boji o zlato chilsko-španělskému týmu /Flores-Sastre/ 1 : 2 na zápasy a skončil stříbrný. Tým č. 2 /Krejčí-Fiala/ porazil pouze Maďary /Major-Urlauber/ 2 : 0 a skončil na čtvrtém místě. Pro naše kluky z Prahy je to trochu zklamání, protože na bronz dosáhnout mohli.

Spojenou týmovou třídu TM 3-5 hrálo šest družstev ve dvou skupinách, z toho byly dvě družstva z Čech /CZE 1 – Svatoš-Holík, CZE 2 – Žák-Tesař/. Naše dvojky nepostoupily ze skupiny, což je škoda, protože postup zaručoval medaili. Petr a Vráťa si zahráli finále, kde podlehli srbskému tříčlennému družstvu Mladen-Nebojsa-Nemanja.

Turnaj se konal za přísných covidových opatřeních. Z těchto důvodů se nekonalo slavnostní zahájení ani vyhlašování vítězů a předávání cen.