Ke druhému kolu Českého poháru se sešli stolní tenisté vozíčkáři ve sportovní hale 31. ZŠ v Plzni. Počasí bylo celkem přijatelné na letní datum, takže i více postižení hráči měli možnost předvést své nejlepší výkony. Ve startovní listině nechyběli ani 3 hráči nominovaní na paralympiádu do Tokia, Jiří Suchánek, Filip Nacházel a z pořádajícího oddílu Petr Svatoš. Tito tři si nakonec mezi sebou rozdělili první tři místa v kategorii A. Ve skupině A bylo prezentováno 14 hráčů, první místo zůstalo doma zásluhou Petra Svatoše, druhé místo obsadil jilemnický Filip Nacházel a třetí místo zbylo na Jiřího Suchánka z Liberce.

Skupinu B hrálo 11 hráčů, o prvenství se utkali opět Jiří Sucharda a Vladimír Kadlík, tentokráte s lepším koncem pro Kadlíka. Nečekané třetí místo si odvezl do Budějovic Michal Vondráček.

Ve skupině C hrálo pouze 5 hráčů, zde zvítězil stejně jako před 3 týdny v Hodoníně Jan Sejk. Druhé místo do Brna veze Libor Macíček a třetí Pavel Novák, který se doufejme opět vrací po letech mezi stolní tenisty.

Velké díky patří našim partnerům, což jsou Národní sportovní agentura, Plzeňský kraj, Obec Lhůta, Matrace Trnka, Eret-Bernard, Otto Bock, Restaurant Hotel Mirošov, Mraknet, Autocentrum Šmucler, Sportspin, Pekařství Kučera a Imont.

Ve večerních hodinách měli všichni hráči i doprovody možnost se přijet podívat na Lhůtu, kde jsme pořádali koncert Michala Šindeláře. Část vybraného vstupného jsme se rozhodli věnovat dvěma rodinám postižených červencovým tornádem na jižní Moravě.