S letošním dvanáctým ročníkem Středoevropské ligy to nevypadalo během roku vůbec dobře. Dvakrát jsme museli termín změnit, jednou kvůli dubnovým koronavirovým restrikcím, podruhé v srpnu, kdy si paní recepční spletla termín a potvrdila úplně plný hotel.

Naštěstí vše dobře dopadlo a my se konečně mohli opět potkat v Hodoníně. Turnaji tentokráte předcházelo krátké třídenní soustředění. Z letošního ročníku se týden před začátkem odhlásil reprezentační tým Slovenska kvůli obavám z nákazy, přesto však konečná účast byla velká a kvalita turnaje myslím velmi slušná.

Domácí oddíl zajistil opět skvělé podmínky, vynikající sparingy na soustředění a dostatečný pitný režim, protože teploty v hale se pohybovaly okolo 28 °C.

Ze zahraničí dorazili čtyři hráči z Polska, v čele s výborným Maciejem Nálepkou.

V sobotu odpoledne jsme rozehráli turnaj dvoučlenných týmů. Prezentovalo se celkem 12 dvojic.

Výborně si vedli z posledních let neporažení Mistři ČR ze SKST Liberec René Tauš a Jiří Suchánek. René s vozíčkáři již vůbec nehraje, své staré dovednosti ale velmi rychlé oprášil a vedl celý tým k vítězství. Druhé místo získali „čtyřkaři“ Jirka Žák s Filipem Nacházelem, kterému se na poslední chvíli odhlásil ze zdravotních důvodů jeho životní parťák Miloš Tesař. Bronzovou medaili si odvezli trojkaři ze Lhůty Hadrava se Svatošem.

Nedělní program – turnaj jednotlivců začal až od půl jedenácté, na hale ještě před námi probíhal ranní trénink místního stolnětenisového kempu.

Do soutěže se přihlásilo 41 hráčů. Na neděli dorazila i legenda světového st. tenisu a tradiční účastník turnaje Egon Kramminger z Rakouska.

V kategorii A proběhla opět lítá řež o první místo mezi Filipem Nacházelem a Borisem Trávníčkem. Opět v pěti setech. Oproti turnaji v Plzni z minulého týdne byl tentokráte úspěšnější Filip. Třetí místo si odvezl do Liberce Renda Tauš. Loňský vítěz Kramminger, i Polák Nálepka se do finálového kola nepodívali a bojovali jen ve skupině o 5. místo.

Ve skupině B se o medaile podělila opět dvojice Tomáš Harant a Vojta Procházka. Šťastnější byl tentokráte Tomáš. Třetí místo patří Bohouši Hůlkovi z SKV Praha.

Skupina C je letos jednoduchou záležitostí pro Vladimíra Kadlíka, který se do skupiny C „probojoval“ jen díky delším zdravotním komplikacím. Do stolnětenisového kolotoče se letos opět vrátil Pavel Novák, všichni doufáme, že to není jen krátkodobě, třetí místo je snad jen začátek při jeho návratu do vyšších pater. Zlepšuje se ale také Petr Horský, který získal druhé místo.

Nad celou akcí trpělivě bděla hlavní rozhodčí Helena Houdková, která za námi přijela až z Mostu.

Závěr neděle patřil opět skupině Savana ve vinném sklípku Hotelu Krystal a výbornému vínu z rodinného vinařství bratrů Vajbarů z Kobylí.

Velký dík na závěr patří všem našim partnerům – Český svaz tělesně postižených sportovců, Ministerstvo školství a tělovýchovy, Nadace Charty 77, Město Hodonín a samozřejmě celému oddílu SKST Hodonín.