Para stolní tenisté otevřeli svoji domácí sezónu o víkendu ve sportovní hale Teza v Hodoníně. Turnaj, kterému předcházelo společné soustředění reprezentace s hráči z Polska a Slovenska, který se pořádá od roku 2009 jako Středoevropská liga, byl letos prvně rozšířen i o soutěž pro kategorii TT6 – TT11 „stojících“ tělesně postižených a mentálně postižených.

Kohelka 2726b

V páteční soutěži čtyřher se především v kategorii vozíčkářů sešla velmi kvalitní konkurence. Napočítat se dalo deset medailistů z paralympijských her ze čtyřech zemí. Celkem se soutěže zúčastnilo 21 párů. Bez prohry si první místo vybojovala dvojice ze Srbska Mitar Palikuča a Borislava Perič Rankovič (dlouhodobě patří mezi tři nejlepší hráčky světa). Stříbrná medaile zůstala doma české dvojici Filip Nacházel a Petr Svatoš, kteří prohráli pouze s vítězi těsně 2:3. Bronz putuje na Slovensko zásluhou Borise Trávníčka a Aleny Kánové.

Kohelka 3342

Soutěž čtyřher pro kategorii TT6-TT11 nabídla přeci jen chudší zastoupení, kvalitu ale přineslo především dravé mládí ze Srbska a velmi úspěšný slovenský reprezentant Miroslav Jambor. Přesto vítězství vybojoval český pár Luboš Kallmünzer a Jan Michal před dalším českou dvojicí Zbyněk Lambert a Lukáš Maxa. Třetí místo patří mladým Srbům Radovanovičovi a Bogdanovičovi.

Kohelka 3346b

Sobota patřila turnaji jednotlivcům. Celkem se odehrálo pět soutěží. Liga A, B a C vozíčkářů a liga A a B stojících TP.

Kategorie A se zúčastnilo 28 hráčů. Ovládli ji hráči ze zahraničí. Na Čechy zbylo až osmé místo Jiřího Žáka. Suverénně turnajem prošel reprezentant Slovenska Boris Trávníček, druhé místo získal Srb Nemanja Čurič, třetí místo patří Rafalu Czuperovi z Polska.

Kohelka 3367b

Kategorie B byla bez zahraniční účasti. Přesto vítězství Martina Garby z Havířova asi málokdo čekal. Martin je ve stolním tenisu PARA nováčkem a teprve rozhodnutím STK byl těsně před turnajem přesunut do vyšší kategorie. O svém potenciálu snad už ale všechny přesvědčil. Druhé místo veze do Českých Budějovic Michal Vondráček, hrající za SKV Praha. Bronz patří Jiřímu Plevovi z Ostravy.

Kohelka 3364b

Céčko bývá již tradičně nejslabší skupinou z pohledu účasti. Vítězství si připsala Jana Valentová ze Slovenska, i díky vyhraným čtyřem pětisetovým zápasům.

Kohelka 3360b

Kategorie A stojících přinesla především souboj našich reprezentantů se srbským mládím. Srbové i přes větší zdravotní postižení byli více než rovnocenným soupeřem. Vítězství patří Alekseji Radukičovi. Druhé místo odváží David Půlpán, třetí místo Jan Michal.

Kohelka 3357b

Kategorii B i přes jednu prohru vyhrála Jolana Matoušková. Druhé místo patří teprve čtrnáctiletému Tomáši Novotnému. Třetí místo do nedalekého Brna odvezl Bob Kocurek.

Kohelka 3354b

Sobotní večer již patřil i zábavě. V jídelně Hotelu Krystal nám zahrála naše oblíbená kapela Savana pod taktovkou Jardy „Razkena" Ráchely při degustaci skvělého vína z Vinařství Vajbar Kobylí.

Velký dík patří domácímu oddílu stolního tenisu, který se o nás po celou dobu skvěle staral.