Třetí zastavení Českého poháru proběhlo v sobotu 13. srpna v Plzni. Turnaj, který se pořádá od roku 2013, oslavil desátý ročník. Pořádající oddíl TJ Sokol Lhůta si připravil pro účastníky velkou změnu. Celá akce se přestěhovala do nedávno nově zrekonstruovaného Sportovního areálu Prokopávka. Areál je kompletně bezbariérový a nabízí na jednom místě výborné ubytování, stravování, dostatečnou parkovací kapacitu a samozřejmě to nejdůležitější, prostornou sportovní halu

Do turnaje se přihlásilo 35 hráčů z celé ČR. Domácí oddíl reprezentovalo pět hráčů, v čele s čerstvým paralympijským medailistů Petrem Svatošem. Nově jsme mezi námi také přivítali nového člena Aleše Jurčičku.

Nejvíce hráčů se sešlo v kategorii A. Patnáct sportovců bylo rozděleno do tří skupin, v následné finálové šestičlenné skupině si nejlépe vedl Filip Nacházel z Euroclubu Handicap Jilemnice. Druhé místo si odvezl Jiří Suchánek ze SKST Liberec. O třetím místě Vratislava Holíka rozhodl až pátý set v zápase s domácím Svatošem.

plzen a

Ve skupině B opět nezaváhal Martin Zvolánek a jednoznačně míří za postupem do skupiny A. Výborně se daří Martinu Lukášovi, přestože hraje kategorii B první sezónu, vždy si odvezl umístění mezi prvními třemi. Tentokráte nestačil pouze na vítěze. Třetí místo patří Miloši Kalouskovi, hájícího barvy SKVZR Cheb.

plzen b

Skupinu C hrálo pouze 6 hráčů, po vítězství v Hodoníně byl i v Plzni úspěšný Jakub Lenz.

plzen c

Celou akci večer zakončilo hudební vystoupení Jakuba Kliera v prostorách restaurace.

plzen vecer

Celá akce proběhla za finanční a materiální podpory Městského obvodu Plzeň 1, Krajského úřadu Plzeňského kraje, Národní sportovní agentury, obce Lhůta a firem Otto Bock ČR, Matrace Trnka, M.A.T. a Eret Bernard EBK.

plzen hra

plzen vyhlaseni

pdf 02 Propozice      pdf 02 Seznam přihlášených     pdf 02 Výsledky