Již po čtrnácté se sešli stolní tenisté z ČR, Slovenska, Srbska a Polska v hodonínské stolně-tenisové herně Na Bažantnici poslední víkend v červenci

Páteční odpolední soutěži ve čtyřhrách předcházel ještě krátký dopolední trénink z hráči ze Srbska. Od dvou hodin však již začala soutěž dvoučlenných družstev, která se hrála úplně poprvé ve formátu čtyřher a nahradila dřívější formát (čtyřhra + 2 dvouhry).

Do soutěže se prezentovalo 14 dvojic, herní úrovní od medailistů z paralympijských her až po české hráče kategorie B.
Bez prohry soutěží prošla bronzová dvojice z Tokia Slováci Boris Trávníček a Peter Mihálik a zaslouženě zvítězili. Druhé místo získal jediný Čech ve finálové skupině brněnský Jirka Žák, kterého ale výrazně podporoval jeho partner Srb Mitar Palikuča – šestý hráč světového žebříčku. Třetí místo si odvezli Srbové Čurič, Jevremovič. Zklamáním bylo sedmé místo českého páru Suchánek, Nacházel.

Sobotní program patřil již pouze soutěži jednotlivců, jako součást celoročního Českého poháru. V kategorii A byli k českým hráčům dolosováni zahraniční podle světového žebříčku. Celkem tedy ve skupině A se prezentovalo 26 hráčů, z toho 11 zahraničních.

Suverénně turnajem prošel Srb Mitar Palikuča, druhé místo si do Habrovan odvezl Čechoslovák Boris Trávníček. Třetí místo získal náš Filip Nacházel. Čtvrté místo patřilo Slováku Peteru Mihálikovi, který se určitě cítil jako doma, protože do Hodonína to pouze přes kopec.

Nejlepší ženou turnaje byla vyhlášena Borislava Perič-Rankovič ze Srbska, aktuálně druhá hráčka světového žebříčku ve své kategorii

hodonin a

Kategorie A - Trávníček, Palikuča, Nacházel, Mihálik

 

Kategorie B byla kvůli nízkému počtu hráčů v „céčku“ sloučená a hrálo ji 19 hráčů. Kategorii vyhrál hráč SKV Praha Martin Lukáš, který je velkým příslibem do budoucna. Druhé místo patří Petru Horskému a bronz Spomence Habětínkové.

hodonin b

Kategorie B - Habětínková, Lukáš, Horský

 

Z kategorie C celkovým pořadím zamíchal pouze Jakub Lenz, přestože byl na svém prvním turnaji, a odvezl si tak cenu pro nejlepšího hráče céčka.

hodonin c

Kategorie C - Jurčička, Lenz, Kresač

 

Sobotní večer tradičně patřil kultuře (kapela The Muzzles) a vínu z vinařství Vajbar Kobylí. Velký dík patří místnímu oddílu stolního tenisu, sběračům a hlavnímu rozhodčímu Milanu Jaškovi a našim partnerům, Městu Hodonín, Stavební firmě Plus a Nadaci Charty 77. 

pdf 02 Propozice      pdf 02 Seznam přihlášených     pdf 02 Výsledky     pdf 02 Výsledky českých hráčů     pdf 02 Žebříček po Hodonínu